Despre relatii – trecerea de la vechi la nou

 

Recunosc ca acest subiect este unul delicat si poate ca ar mai fi trecut ceva timp pana sa scriu eu despre acesta daca nu as fi fost inspirata de suficient de multe discutii pe aceasta tema. De asemenea este un subiect mult mai amplu decat voi scrie aici, insa am cateva idei la care ar fi bine sa reflectam cu totii. Cand vorbim despre relatii de cele mai multe ori mergem cu gandul la relatia dintre un barbat si o femeie, insa este bine sa privim de undeva de sus si sa observam ca ne desfasuram viata in baza relatiilor cu parintii, cu fratii,  cu prietenii , cu colegii de scoala sau serviciu, sefii, vecinii , chiar suntem influientati de relatiile dintre tari si diferite rase de oameni, etc.  Doar un moment poate sa dureze sa ne raspundem cu sinceritate  la intrebarea: cum sunt eu ca parte in aceste relatii?

Astazi ma voi referi in special la relatiile de cuplu insa si pentru imbunatatirea altor tipuri de relatii putem sa  folosim aceste idei.

Ce este observat cu ochiul liber , fara sa fim experti in domeniu , este ca din ce in ce mai multe relatii se destrama din ce in ce mai repede .  Sociologii care au cercetat acest subiect au obtinut o statistica din care reiese ca 90% din din populatie ” nu a avut noroc in mariaj”. Statisticile redau o fragilitate a aliantei in familie din intreaga lume. In medie , aproape fiecare a doua casatorie se termina cu un divort, iar din ceilalti , trei sferturi din cupluri cred ca relatia lor este ” rutina – indiferenta ” , ” mai rau de atat nu se poate”. Aceste cupluri raman casatorite din mai multe motive : refuzul de a- si imparti proprietatile, teama de a nu fi judecati de societate , frica de necunoscut, zona de confort, copiii.

Este interesant sa observam cum demareaza relatiile : la inceput cu o dragoste puternica. Mai toti tinerii  care s-au casatorit au sustinut la inceput ca sentimentele lor sunt suficiente pentru toata viata. Daca la aceste sentimente se mai pun si conditile sociale bune , atunci ei considera ca reusita mariajului este asigurata. Despre regulile , dar si despre ” problemele” familiare acestia nu aveau nici o idee. Ei au descoperit latura sexuala prin propria practica cu o lipsa de cunostinte in domeniu. Cei care lucreaza la serviciul de stare civila spun ca in maxim trei ani sunt nevoiti sa anuleze jumatate din casatoriile oficiate. Aici vorbim despre relatii oficializate, insa sunt destul de multe neoficializate despre care oamenii spun acelelasi lucruri.

Se spune ca ignoranta este radacina tuturor suferintelor, iar acest lucru se aplica bineinteles si in cadrul relatiilor . Daca in trecut oamenii nu aveau acces la informatie , acum nu mai putem spune acest lucru. Putem spune doar ca ignoranta este o alegere . A venit momentul sa ne retragem  energia din vechile dezastre si sa o focalizam in propria crestere, evolutie, dezvoltare. Se spune ca cu cat ni se pare  mai mare frica , cu atat este mai mare saltul pe care il putem face in ce este nou. Este momentul sa trecem prin iluzia fricii astfel incat aceasta sa se transforme, sa eliberam orice credinte care ne limiteaza si ne tine in suferinta .  Una din frici este aceea de a discuta liber si obiectiv toate aspectele legate de practicile vietii de cuplu. Se spune ca esecul unei relatii intervine pentru unul din urmatoarele motive:

  1. Incompatibilitate sexuala
  2. Diferente de opininie cu privire la modul in care se petrece timpul liber
  3. Dificultati financiare
  4. Anomalii mentale, fizice sau emotionale.

Referitor la faptul ca neadaptarea sexuala este primul din cele patru motive , multi spun ca la asta nu ai ce sa faci si este cazul sa inchei si sa mergi in alta relatie. De cele mai multe ori  in urmatoarele relatii se intampla fix acelasi lucru. Pana cand?  Pana ajungem sa intelegem ca nimeni nu apare in viata noastra intamplator, ca ne suntem invatattori unul altuia in procesul de crestere personala si doar cand am invatat lectia doar atunci trecem intr-o „clasa mai mare ” .

De fapt se spune ca neadaptarea sexuala  este , in primul rand o DIZARMONIE IN RELATIA DINTRE UN BARBAT SI O FEMEIE, O DIZARMONIE IN ATITUDINEA UNUIA FATA DE CELALALT . Relatiile dintre un barbat si o femeie nu pot fi separate in relatii in general si relatii sexuale. Sunt o continuare directa si fireasca a relatiilor in general , iar drumul catre o armonie sexuala incepe cu intrebarea : cat de mult se respecta reciproc partenerii?

In toate tratatele antice despre sex publicate in India si China se vorbeste in primul rand despre gradul inalt de respect dintre parteneri . In acestea sunt  descrieri detaliate despre tehnicile sexuale , insa aceste tehnici sunt considerate ca fiind etapa finala in uniunea dintre cei doi.

Este important sa va observati ce simtiti cand cititi aceste informatii, iar daca exista o incarcatura , o eticheta care va limiteaza, eliberati-o . Revedeti acel ceva pana cand simtiti ca nu mai simtiti nici o energie care sa va tulbure. Dacă energia voastră mai este conectată cu o credinta limitativa, un eveniment vechi sau o persoană, acest lucru poate manifesta anxietate, rușine, o stare de rău fizică și suferință emoțională. Când curățați evenimentul sau persoana, vă eliberați pe voi înșivă de aceste energii vechi.

Revenind la tratatele scrise cu mii de ani in urma aici gasim notiuni ca Divinul Feminin si Divinul Masculin iar actul sexual fiind temelia Vietii Universului.  Multi oameni  nu au timp sa se gandeasca la astea in timp ce altii cerceteaza. Acestia din urma merg in ritm cu vremurile si constientizeaza ca este esential sa integreze Divinul Feminin si Divinul Masculin in interiorul lor , deoarece unul fara altul sunt incomplete. Feminimul Divin primeste, creaza , in timp ce Masculinul Divin  manifesta, ofera, servind Divinul Feminin. Cand acestea sunt integrate in interior fiintam la un alt nivel de intelegere in relatii.

Problema in relatii este credinta falsa cu privire la ce ar trebui sa fie ” jumatatea noastra” . Din start ideea de jumatate ne limiteaza. O relatie functionala este intre doi intregi nu intre doua jumatati.

Multe femei traiesc cu impresia ca sotul  ” jumatatea unica” trebuie sa fie neaparat , inteligent , atent, loial cinstit in toate privintele si lista poate continua. Nici barbatii nu au o lista mai putin stufoasa. Ce se intampla de fapt? Uitam cum suntem noi de fapt, si fix acele butoane vin sa apese partenerii in noi . Casatoriile sunt legate in cer, la fel toate relatiile importante sunt stabilite tot acolo. Perechea unui om este determinata cu mult inainte de nasterea sa , iar momentul intalnirii pe Pamant a celor doi constituie unul din punctele importante din planul sufletului fiecaruia . Acest moment nu prea poate fi evitat , iar in realitate partenerul nostru arata diferit fata de cum ni-l imaginam. Sensul relatiei nu consta doar in obtinerea de placeri si bucurii si la fel ca toti oamenii care traiesc conform unui Plan Divin  ( program de reincarnare ) partenerii isi ofera lectii , acestea fiind rolurile principale. Daca esti intr-o relatie acum , fii sigur ca partenerul este chiar  cel predestinat. Mai mult decat atat chiar l-ai  mai cunoscut … in multe vieti anterioare.

Acest partener va manifesta cele mai neplacute si negative insusiri ale sale pana cand vei intelege lectiile asociate cu el. Cu ajutorul acestuia care joaca in acelasi timp rolul de oglinda , tu ar fi bine sa elimini propriile trasaturi negative . Odata ce lectiile legate de partener sunt invatate , fie relatia se incheie pasnic , fie va continua dar se va transforma intr-o relatie frumoasa. Este important sa intelegem ca nu exista relatii ocazionale , indiferent cum acestea evolueaza. Fiecare poarta lectia sa si este predestinata sa se repete pana cand este invatata.

De aceea nu cauta sa schimbi  lumea sau anumite persoane. Este suficient sa te schimbi pe tine insuti pentru a produce in cei din jur schimbarile dorite, schimbarile in relatiile lor cu tine, in atitudinea lor cu tine . Ei se vor schimba cu siguranta , ei insisi. Fara sa va suspecteze pe voi de vreo implicare in procesul lor de schimbare. Acest lucru este valabil pentru orice fel de relatie.

Fizica cuantica ne-a aratat ca observatorul influienteaza obiectul observat. Este valabila in orice sector al Universului.

Daca tie nu iti place sau nu iti convine unele trasaturi din caracterul partenerului , cea mai mare greseala ( pe care din pacate cei mai multi o facem!) este sa ii indici acea trasatura prin critici , reprosuri , insulte. Orice declaratie de influientare sau schimbare a unei persoane va starni opozitie si conflicte.

Ce este de facut? Sa accepti? Sa te resemnezi ? Bineinteles ca nu . Dupa constientizarea legaturii deloc intamplatoare cu partenerul, poti incepe un proces ascuns de transformare a acestuia , actionand astfel :

  1. Te schimbi pe tine insuti : obiceiuri , maniere, atitudine, comportament, exprimare, etc. Lucrezi cu tine sa devii mai bun decat ieri, sa devii cea mai buna varianta a ta .
  2. Creaza-ti in minte o imagine placuta a partenerului . Sa nu uitam ca actul de observare este in acelasi timp un act de creare, gandurile noastre modeleaza realitatea care ne inconjoara. Stiu si eu cat este de dificil sa gandesti de bine la un om care provoaca suparari. Insa daca este sa te ridici deasupra realitatii acesteia si privesti de acolo dincolo de invelisurile materiale , vei putea vedea partea divina din el, lumina sufletului sau . Asa lucrurile merg mai usor. Repet ca este de lucru , dar cu exercitiu apar si rezultate. Cei care ma cunosc stiu ca spun asta din experienta proprie.
  3. Ia ce este mai bun din aceasta relatie si mergi mai departe cu sufletul curat.

 

 

Pentru consultanta ma gasiti :

email: nicoletaelenaserban@gmail.com

https://www.facebook.com/calatoriata/

Skype

 

 


Lasă un comentariu