Ganduri despre cum ne cream viata

Fotografia postată de Fairies, Myths, and Magic.

Atunci cand am auzit ca noi suntem creatorii propriei vieti am refuzat total ideea , chiar am gasit argumente serioase sa o demontez. Recunosc ca de atunci am mai crescut , iar nivelul de ignoranta a mai scazut.  Dupa un timp , adica acum,  stiu ca acest lucru este un adevar. O mare parte din planul vietii este stabilt deja , dinainte de a ne naste. Am luat parte la stabilirea lui si atunci . Cat traim , pentru ca avem liber arbitru mai putem sa facem cateva ajustari.

Cativa din voi dragi prieteni ati cerut sa scriu astazi despre cativa pasi pentru startul in noul an . Asta fac acum , insa la inceput de an sunt doar primii pasi. Asa cum atunci cand eram mici si nu stiam sa mergem am facut primii pasi , dar am continuat sa facem si altii pana mersul a devenit ceva de la sine, asa este necesar sa continuam sa facem acesti pasi . Noi functionam prin obiceiuri pe care le-am format prin repetare. Unele din ele nu ne prea sunt de folos, de aceea poate ar fi bine sa ne facem altele.

Voi scrie din perspectiva ca fiecare din noi prin corpurile fizice si cele cinci simturi suntem doar o mica particica din ceea ce suntem in totalitatea noastra.

De aceea va invit ca dupa ce cititi aici sa nu va opriti , ci dupa ce mancati si faceti lucruruile obisnuite , sa va acordati un timp in liniste deconectandu-va de la lumea din jur ( telefon, facebook, prieteni, televizor, familie ). Acesta sa fie primul pas.

Al doilea pas . Va invit sa va creati propriul spatiu curat, aerisit, puteti sa aprindeti si o lumanare , sa va asezati, sa respirati profund si sa va centrati in voi insiva. Unii ar spune sa fii in momentul prezent.

Cum stai tu acolo in linistea ta,  adu-ti aminte ca tot ce ai in viata ta  este propria ta creatie. Si observa ce ai creat. Ce vreau sa iti repet este ca de cele mai multe ori ai creat inconstient. Va spuneam ca suntem mai mult decat corpurile fizice si simturile constiente. Pe mine asta m-a trezit din acea stare de victimizare care ma facea sa-mi „plang de mila” si prin care imi repetam ca ” cineva sau ceva” era de vina. De fapt nimeni si nimic nu este vinovat nici macar noi insine, daca luam in calcul ideea ca provocarile sunt oportunitati de crestere, sunt mari ocazii deghizate. La asta se refera si faptul ca tot ce ni se intampla este spre binele cel mai inalt. Acea parte nevazuta din noi care este mult  mai mare decat corpul fizic ne ghideaza prin diverse cai doar catre cresterea noastra. De aceea treci mai departe,  lasa vechiul mod de a privi viata si foloseste metode noi. Nu am venit aici la intamplare. Viata este data pentru a o trai constient si pentru a o savura.

Asa ca  pasul trei este despre a da drumul trecutului tau si a-l elibera. Elibereaza si rezistenta care te tine in trecut. Onoreaza tot ce ai creat. Chiar daca unele creatii ti-au adus tristete, neimplinire, lipsa , nemultumire , etc. Prin ele sigur ai invatat ceva. Doar este necesar sa vezi ce . Onorand trecutul si eliberandu-l lasi loc pentru nou. Stim ca noul apare cand este spatiu pentru el. Poti sa faci spatiu pentru nou si in exteriorul  si in interiorul tau.

Pentru exterior un exercitiu eficient este ca timp de 7 zile sa faci curatenie in fiecare colt si sertar din casa, curte, birou, masina. In fiecare zi sa iti propui sa eliberezi spatiul de cel putin 35 de obiecte care nu iti mai sunt de folos , de la cutii de medicamente, creioane, pixuri vechi, hartii, pana la decoruri, bijuterii, haine, incaltaminte , jucarii. Ce este bun si nu iti mai foloseste ofera celor care au nevoie, restul arunca. Vei observa ca in fiecare zi vei gasi cel putin atatea obiecte de care nu mai ai nevoie si care mentin energie stagnanta. Facand acest spatiu in exterior vei observa ca „un ceva ” in interiorul tau se schimba. Poate incepi sa privesti la cine esti. Poate observi mania. Intreba-te : de ce esti manios? Poate observi tristetea . Intreaba-te : de esti trist? Poate observi invidia. Intreaba-te : de esti invidios? Poate observi gelozia. Intreaba-te: de ce esti gelos? Poate observi ingrijorarea, teama , frica , nemultumirea, lipsa de iubire fata de tine si fata de ceilalti, poate observi critica, invinuirea, etc. Una peste alta intreaba-te :  ce ti-au adus in manifestare in viata ta aceste stari?

Poate constientizezi ca atat timp cat te focalizezi pe ceea ce nu vrei, creezi fix alte situatii similare, opuse la ceea ce doresti de fapt. Poate constientizezi ca fiecare persoana, intamplarile din viata ta , toate sunt cu tine pentru ca … tu le-ai atras spre tine prin frecventa ta  de vibratie. Ceea ce urmeaza sa inveti de aici este doar treaba ta.

Pasul patru este sa iti creezi constient propriul viitor .

Albert Einstein are o definitie pentru nebunie : Sa faci unul si acelasi lucru, dar sa te astepti la rezultate diferite.

Chiar nu trebuie sa fii Enstein sa intelegi asta. Multi dintre voi mi-ati spus ca ati facut liste cu diferite dorinte la inceput de an si ca nu s-au implinit prea multe din cele scrise acolo.

Mi-a placut mult ce a spus Brancusi: ” Lucrurile nu sunt greu de facut . Greu este SA TE PUI  IN STAREA DE A FACE” . Pentru a te pune in ” starea de a face” de care vorbea Brancusi , alti oameni minunati de la care am invatat , spun sa te pui pe tine la unison cu vibratia acelui lucru. Cu alte cuvinte daca vrei sa obtii rezultate care sa iti faca inima sa cante , frecventa de vibratie din care creezi este necesar sa fie inalta. Puterea nu sta in actiunile fizice ci in nivelul vibratiei.

Pentru a creste nivelul vibrational este nevoie de un nou mod de viata . Una din retetele pe care multi le-au aplicat si pe care la un moment dat am inteles sa o aplic si eu, consta din urmatorele ingrediente:

  1. Meditatia – Zilnic min 5 minute pentru incepatori . Cand avansezi si te obisnuiesti cresti timpul si metoda. Pentru inceput este bine sa iti acorzi cele 5 min, sa respiri profund si sa te focusezi doar pe respiratie. Nimic mai mult . Asta linisteste mintea.
  2.  Rugaciunea – Aici ma refer la momentul pe care ti-l iei pentru a fi recunoscator pentru ce ai in viata ta. Nu ceri nimic. Doar fii recunoscator. Recunostinta este de fapt o stare de primire.
  3.  Atentie acordata corpului prin exercitiu fizic , hrana si apa de calitate.
  4.  Atentie acordata la ce informatii lasi sa patrunda in campul  tau – vezi anturaj, emisiuni, stiri, etc. Noi suntem atat corp fizic cat si energie. Energia consta din informatii ,sunete, lumina,  culori. Tot ce lasam sa patrunda in campul nostru ne impregneza. Ingredientele  sanatoase aici sunt:  petrecerea a cat mai mult timp in natura si ascultarea muzicii sacre.
  5.  Stapanirea mintii. Aici avem mai mult de vorbit, dar in cateva cuvinte este vorba de observarea starilor pe care le avem si daca le simtim ca sunt scazute , schimbam imediat gandurile care ne trec prin minte nelasandu-le sa ne stapaneasca ele pe noi.
  6.  Daruiti neconditionat. Este vorba de serviciu facut catre ceilalti fara sa ceri ceva in schimb. Poate fi vorba de o multime de forme de daruri. Un zambet,  timp ( care este pretios )  pentru o vorba buna, ajutor de orice fel poti tu sa acorzi. Multi se gandesc doar la partea materiala,  insa este bine cotat ajutorul  acordat pentru crestere spirituala.

Folosind reteta , apare schimbare energetica si mai multa claritate. Din aceasta stare stabileste ce iti doreti , scrie , deseneaza. Vezi daca accepti cu toata fiinta ta ce iti doresti. Vezi daca apare indoiala. Mai revizuieste o data sa iti fie cat mai clar . Stabilizeaza ce vrei de fapt. Simte cum ar fi daca s-ar intampla. Aici e cheia. Sa vrei sa  simti bucuria realizarii. Sa te gandesti ca iti place sentimentul pe care il ai daca ai avea ce iti doresti.

Pasul cinci este sa repeti . Inca o data si inca o data si inca o data…

Dupa cum vezi am scris aici ceva ce nu este suficient sa faci o data pe an. Este un mod de viata. Modul cum iti petreci timpul face diferenta. Emite cat mai multe ganduri si emotii asociate cu bunatatea, bunastarea, aprecierea, recunostinta, compasiunea , etc. Cultiva-le in fiecare zi .Asta creste frecventa de vibratie.  Doar prin repetare se formeaza obiceiul. In momentul in care a fost format noul obicei , atunci functionezi automat in baza lui.

Ce va doresc este sa functionati prin obiceiuri de bucurie de viata, sanatate si bunastare .

 

 

Pentru consultanta ma gasiti :

email: nicoletaelenaserban@gmail.com

https://www.facebook.com/calatoriata/

Skype

 


Lasă un comentariu