Respiratia si starea de spirit. Exercitiu .

Man Wearing Black Cap With Eyes Closed Under Cloudy Sky

Respiratia este unul din instrumentele  pe care le avem , natural. Unul din cele mai mai puternice, care face parte din tehnologia cea mai avansata de care dispunem .

Are rolul de a ne sustine corpul fizic, de aceea este important sa fim atenti la cum respiram .

Cu cat suntem mai constienti de respiratie cu atat putem sa realizam cu aceasta mai mult decat supravietuirea.

Folosind si intentia , atunci cand constientizam respiratia , putem sa ne conectam la fiecare atom, molecula, celula sau organ din corpul nostru. De asemenea putem sa ne conectam cu stari si emotii pe care le dorim , implicit cu acea parte din noi pe care nu o vedem, despre care doar stim ca este  ( Sinele nostru Superior) , indepartandu-ne de ce nu ne face bine.

Cu ajutorul intentiei , imaginatiei si respiratiei putem chiar sa calatorim in intreg Universul.

Toti vrem sa ne relaxam . Putini spun ca reusesc cu adevarat.  La fel de putini cred si stiu ca lucrand cu respiratia , oricine poate sa se relaxeze in cateva momente.

Toti cei care mediteaza , la inceputul sesiunii dau atentie respiratiei.

Pe langa relaxarea corpului apare si relaxarea mintii.

Poate spuneti ca nu stiti sa meditati, sau ca nu toata lumea mediteaza.

Intr-un fel sau altul noi toti meditam la un moment dat, chiar daca nu stim ca facem asta.

Diferenta este data de cat suntem de constienti.

Va propun un exercitiu simplu, la care poate apela oricine  si ramane sa va raspundeti fiecare daca puteti sau nu sa il faceti. Este  simplu pentru oricine si poate fi facut oriunde : in casele voastre , in parc, intr-o pauza la seviciu, la munte la mare, etc.

EXERCITIU:

  • Va opriti pentru cateva momente din ceea ce faceti.
  • Incepeti sa deveniti constienti de faptul ca respirati
  • Observati cum respirati. In general  respiram superficial. Pe masura ce facem din OBSERVATIE un obicei , putem sa aducem modificari , astfel incat incet-incet ajungem cat mai des sa RESPIRAM CONSTIENT.
  • Cu focusul pe respiratie dati-va voie sa inspirati cat mai profund , pana unde puteti , fara sa fortati.  Repetand exercitiul , ajungeti sa aduceti respiratia pana acolo cand puteti sa umflati abdomenul cu usurinta.  Copiii fac asta. Ce se intampla cand inspiram adanc? Un prim beneficiu ar fi ca aducem oxigen catre toate organele. Stim ca toate organele au nevoie de oxigen pentru a functiona corespunzator. Deci inspirati adanc ( pana unde puteti ). Luati modelul de la copiii mici.
  • Retineti cateva secunde respiratia ( tot fara sa fortati ) .
  • Apoi expirati lung.
  • Repetati de cateva ori.
  • La a 3-a , a 4-a respiratie mergeti cu focusul catre a gandi ca prin expirul lung eliberati tot stresul, toata incordarea, tot ce va tine intr-o vibratie scazuta.  Eliberati tot ce nu va serveste.  Multi traiesc in frica ,in  lipsa de speranta, teama de boala , in tot felul de situatii stresante , stari care aduc vibratii joase din care se creeaza (adesea inconstient)  tot mai multe si mai intense  asemena stari. Prin ATENTIE si cu INTENTIE, ganditi-va ca expirati aceste situatii , FACAND LOC  pentru ce aveti nevoie si vreti sa experimentati.
  • Retineti respiratia si cand inspirati profund , ganditi-va ca aduceti in interiorul intregii fiinte , tot ce aveti nevoie: hrana pentru celule si organe, cresterea imunitatii,  linistirea mintii, relaxarea corpului, armonie, incredere, bucurie, claritate, recunostinta, etc. Aduceti tot ce va este de folos pentru CRESTEREA VIBRATIEI. In timp ce inspirati va hraniti la toate nivelele fiintei : fizic, emotional, mental spiritual.

Va propun acest exercitiu simplu ca o practica zilnica, cel putin o saptamana. Observati-va modificarea starii interioare . Apoi continuati. Va aduce doar beneficii.

Am ales sa scriu asta, dupa ce am avut cateva discutii cu oameni apropiati care m-au intrebat cum sa faca sa traverseze aceasta perioada mai cu gratie. Nu detin eu raspunsul suprem , insa traind tot in aceleasi timpuri eu am ales ,printre altele sa fac din asta o practica zilnica. A devenit un obicei care, clar a adus beneficii.

Avem cateva instrumente la indemana si pentru ca nu ne gandim ca ceva asa simplu aduce beneficii uriase, nu le folosim .

Va doresc sa obtineti aceste beneficii !

Daca cineva asteapta sa faca altcineva ceva pentru el , clar este pe o cale gresita.

Pentru mai multe informatii ma gasiti :

email: nicoletaelenaserban@gmail.com

https://www.facebook.com/calatoriata/

Pentru consiliere ne intalnim pe Zoom.


Lasă un comentariu