Cateva atitudini pentru a atinge o stare de bine si echilibru in viata

  1. Sa-ti recunosti puterea personala si autocontrolul in relatia cu tine si cu ceilalti, la toate nivelurile , fara a le oferi nimanui .
  2. Sa recunosti ca exista doar doua tipuri de oameni: Maestri si victime. Gandeste-te mereu tu ce esti : un creator constient al vietii tale sau o victima a unor cauze neintelese.
  3. Sa realizezi ca cea mai importanta relatie din viata ta este relatia cu tine. Odata ce esti in buna relatie cu tine , atunci urmatoarea relatie este sa fii in armonie cu Dumnezeu. Vei fi in regula cu alte persoane , doar daca esti in mai intai in regula cu tine si cu Dumnezeu.
  4. Sa inveti sa te iubesti pe tine si sa primesti iubirea lui Dumnezeu. Astfel vei vrea iubirea, aprecierea, aprobarea si acceptarea celorlalti , insa nu vei fi atasat de acestea , pentru ca te iubesti suficient pe tine. Combinatia intre recunoasterea puterii personale si iubirea de Sine, te ajuta sa fii intreg in Sine si astfel sa nu cauti intregirea in altcineva sau altceva.
  5. Sa porti o sfera aurie de protectie in jurul tau si sa iti recunosti invulnerabilitatea in fata negativismului.
  6. Sa te vezi pe tine si fiecare persoana ca fiind incarnarea Divinului. Sa recunoastem ca toti suntem unul cu Dumnezeu , separarea fiind doar mintea egoului negativ. Aceasta fiind una din marile lectii pe care le avem de invatat .
  7. Sa gandesti dintr-o perspectiva mai inalta, din iubire nu din frica. Ceea ce vedem in viata este determinat de modul cum gandim, toate emotiile si sentimentele vin din perspectiva personala determinata de modul de gandire, nu de la situatii exterioare sau de la alte persoane.
  8. Sa ai preferinte , nu atasamente. O preferinta este o atitudine prin care spui ceea ce doresti , iar daca nu primesti acel lucru , vei continua sa fii linistit. „Atasamentul este cauza intregii suferinte. Toata suferinta provine din puncte de vedere gresite. ” a spus Budha.
  9. Sa iti pastrezi armonia cu Divinul si sa ai incredre in legile Divine. In viata manifestam lucrurile asupra carora insistam, constient sau inconstient. Daca atentia este indreptata permanent asupra Divinului, atunci se manifesta lucruri pe masura. Aceasta atitudine are de-a face cu pastrarea increderii si rabdarii ca totul se intampla in acord cu Legile Universale.
  10. Priveste totul in viata ca pe un test spiritual. Totul se intampla cu un motiv si nu exista accidente. Tot ceea ce ni se intampla este creat de Legea cauzei si a efectului. Fiecare situatie din viata ne testeaza pentru a pastra Constiinta Spirituala in mod echilibrat si integrat. Sa ne binecuvantam toate evenimentele vietii pentru lectiile de crestere primite.
  11. Sa te ierti pe tine insuti si pe altii. Iertarea este cheia fericirii – o spun Maestri. Divinitatea te trateaza asa cum te tratezi tu pe tine si pe altii. Poti avea pace interioara si liniste daca faci asta pentru tine si pentru ceilalti. Pe ceilalti nu ii ierti pentru ei , ci pentru tine.
  12. Sa vezi partea plina a paharului in orice situatie. Sa cauti binele , nu greselile.
  13. Sa lucrezi cu tine pentru echilibru, moderatie si Tao – echilibrul intre yin-yang, masculin /feminin. Krishna i-a spus lui Arjuna in Bhagavad – Gita: ” Pastreaza-ti echilibrul chiar daca ai parte de profit sau pierdere, placere sau durere, boala sau sanatate, victorie sau infrangere, lauda sau critica si ramai la fel.”
  14. Sa continui , fara sa renunti, sa perseverezi , sa fii tenace , sa fii razboinic spiritual in viata.
  15. Sa iti pastrezi integritatea si discernamantul in tot ce faci.
  16. Sa fii smerit.
  17. Sa iti pastrezi compasiunea fata de toate fiintele.
  18. Sa inveti cum sa raspunzi si sa nu reactionezi la oameni si la situatii. Asta iti permite sa alegi cum sa raspunzi, sa fii centrat in tine insuti, calm, rational. Daca reactionezi , esti o victima.
  19. Sa fii vigilent spiritual, nelasandu-te influientat de egoul negativ, de alte persoane sau situatii.
  20. Aminteste-ti ca ceea ce oferi celorlalti este de fapt ce iti oferi tie. Lumea este un fel de ecran de proiectie si tu iti vezi propriul film.

Lasă un comentariu